Farger

FARGER

Malte møbler:


* På innemøbler:

Se fargekart på nett eller hos forhandlere. På malte møbler er det 1-2 strøk grunning og 2-5 strøk maling. Vi bruker stort sett Lady Supreme glans 15 (silkematt).


* På utemøbler:

På utemøbler brukes utendørsmaling over eksteriørgrunning.


* Vi tar mer betalt for malingsjobb enn for beising, siden det er mye mer arbeid med grunning og maling. Pris avhenger av størrelsen på det som skal males.Toppolje:


* Interiørbeis settes til slutt inn med kinesisk treolje. Gjentas 1-3 ganger årlig.

* På servantskap bruker vi klar Osmo Hardvoksolje eller topoil som toppstrøk, den er motstandsdyktig mot vannsøl.

* På bord av ask og eik bruker vi Osmo Topoil.

* Alle tremøbler, særlig utemøbler, har svært godt av treolje i ny og ne så det ikke tørker ut og sprekker. Det blir også mye mer motstandsdyktig mot fuktighet. Beina på utebord og utebenker kan gjerne få et fotbad av olje så de ikke blir stående og trekke vann. På utemøbler bruker vi Kinesisk treolje over terrassebeisen.
                                                                                   *  *  *Det er vanskelig å få vist farger korrekt på bilder. Det finnes oppstrøksprøver i malingsbutikker og hos oss. Du kan avtale tid hvis du vil komme og se på farger og ferdige bord, eller vi kan sende bilder av oppstrøksprøver.


* Vi har laget noen egne spesialfarger, f.eks. Skugge. Disse fargene krever mer materiell og mye mer arbeid å få til, derfor koster de litt ekstra.


* Vær obs på at samme farge kan se helt annerledes ut fra treslag til treslag.


* Vi kan også få tak i andre farger, dersom dere har et spesielt ønske. Spesielle fargeønsker der vi sannsynligvis ikke får brukt restfargen til andre kunder, må dere betale literspris for.


* Vi rundbeiser alt før montering, så det ikke blir trehvite sprekker imellom planker eller inni skap.


* Så sant det ikke bes spesielt om noe annet, leveres alle møbler av gran og furu med to strøk interiørbeis. Det slipes imellom strøkene. Ask og eik bør oljes, men kan også bruke interiørbeis først hvis det er en spesiell farge som ønskes.