Etterbehandling

ETTERBEHANDLING

Osmo topoil fargeløs
Osmo topoil naturell

Naturell har litt hvitpigmenter

VEDLIKEHOLD AV HELTREMØBLER 

ETTERBEHANDLING

  • Møbler av heltre må settes inn med treolje eller voks 3-4 ganger i året. Man bør også behandle undersiden av bordplater innimellom. 
  • Olje metter treverket, det tilføres fett og sprekker da ikke så lett opp. Det letter renholdet, og søl etter mat og drikke setter ikke så lett merker.
  • Bruk lofrie engangskluter eller svamp. Dypp oppi boksen - tørk over møbelet - la trekke inn noen få minutter - tørk av med tørr klut - kast klutene (brannfarlig avfall).
    Ligger oljen for lenge på uten avtørking, kan det dannes film, så la virke max. 10-15 minutter.

  • Utemøbler kan gjerne få et fotbad ved begynnelsen av sesongen, ved at beina står i en plastboks med egnet uteolje eller treimpregnering og suger til seg. Er det på tide med et nytt strøk terrassebeis på hagemøblene, må de først være rene og tørre. Puss gjerne lett over før beising.
  • På eik og ask bruker vi stort sett Osmo topoil som vedlikeholdsolje, og Kinesisk treolje på møbler av gran eller furu. Det finnes mange andre gode produkter også, spør gjerne hos din lokale malerforretning.


BADEROMSMØBLER


  • Spesielt topplaten på baderomsmøbler kan med fordel etterbehandles med Osmo topoil, som er vannavvisende. Man kan også bruke Osmo hardvoksolje.


MALTE MØBLER


  • Malte møbler har ingen spesiell etterbehandling utover at man jevnlig må se over malingen og passe på at det er tett. Dette gjelder først og fremst på utemøbler og andre møbler som blir utsatt for vann eller fuktighet. Blir det først hull, så flasser det fort. Følg vedlikeholdsråd fra f.eks. Jotun.
Se også

Dette kan skje
ProduktinfoLes mer om vedlikehold her:


https://www.osmonorge.no/innendors

https://no.wocadenmark.com/innendoers

https://www.rubiomonocoat.com/no/o/produkter/interior/4-vedlikeholdsprodukter-innendors-trepleie?country=no#4-vedlikeholdsprodukter-innendors-trepleie