Etterbehandling

ETTERBEHANDLING

Møbler av heltre må settes inn med treolje eller voks fra tid til annen, 2-3 ganger i året. Behandle også undersiden innimellom.

Olje metter treverket, det tilføres fett og sprekker ikke så lett opp. Det letter også renholdet, og søl etter mat og drikke setter ikke så lett merker.


Bruk lofrie engangskluter. Dypp oppi boksen - tørk over møbelet - la trekke inn noen få minutter - tørk av med tørr klut - kast klutene.

Utemøbler kan gjerne få et fotbad ved begynnelsen av sesongen, ved at beina står i en plastboks med egnet uteolje eller treimpregnering og suger til seg.


Vi bruker stort sett Kinesisk treolje på møbler av gran eller furu, men det finnes mange andre gode treoljer også. Spør gjerne hos din lokale malerforretning etter gode produkter. 

Baderomsmøbler (topplaten) kan med fordel behandles med Osmo hardvoksolje, som er vannavvisende.

På møbler av eik eller ask bruker vi også Osmo hardvoksolje. Evt. top-oil eller dekorvoks.

Malte møbler har ingen spesiell etterbehandling. På utemøbler er det viktig at man jevnlig ser over malingen og passer på at det er tett. Blir det først hull, så flasser det fort. Følg vedlikeholdsråd fra f.eks. Jotun.


Er det på tide med et nytt strøk terrassebeis på hagemøblene, må de først være rene og tørre. Puss gjerne lett over før beising.