Dette kan skje...

 

Plakat

Møblene vil forandre seg litt.

 

 

Vi bruker stort sett gran, et sterkt og godt treverk å lage møbler av. Møblene blir solide og rustikke, og med naturlige "skjønnhetsfeil". Gran er for øvrig hardere enn furu.

 

Treverk er et ekte og levende materiale.

Det kan vokse eller krympe avhengig av luftfuktighet.

Når vi kjøper materialene på saga har de vært i lufttørke, men det er fortsatt noe fuktighet igjen i dem. Møblene vil derfor tørke og krympe litt etter å ha vært i sine nye hjem noen uker. Da vil det sprekke opp noe i gjæringene, og det blir litt mer luft mellom plankene.

Det kan også oppstå vridninger, det kan begynne å vagle (det kan enkelt fikses) eller nye sprekker opptrår. Trær består også av kvae, og kan ha kvaelommer. Disse lommene ser man ofte ikke før de plutselig en dag begynner å "blø". Kvister og naturlige ujevnheter vil være synlige i treverket.

 

Dette er sjarmen med håndlagde møbler. Fordelene er at du vil ha et tradisjonsmøbel du ikke klarer å slite ut. Du kan slipe ned og bytte farge etterhvert som smak og mote endrer seg. Og blir du lei av f.eks. spisestuebordet, kan du bruke det som hyttebord eller utebord istedet.

 

Husk at interiørbeis må settes inn med treolje fra tid til annen. Da mettes treverket, og det blir ikke så lett merker etter søl fra mat og drikke.

Håndlagde kvalitetsmøbler laget av gran fra Hadeland

Granavollen 41, 2750 Gran.

Tlf. 90790715

E-post: annejorunn@korshagan.no